dachstein2

 

3000 méter szabadság…hirdeti a Dachstein gleccser szlogenje. A szabadságot már abban a pillanatban megérezhetjük, amikor felszállunk a kabinos felvonóra, mely 1000 méter szintkülönbséget áthidalva egyenesen a 2700 méter magasan található panoráma platformhoz szállít minket. Innen elképesztő alpesi körpanorámát csodálhatunk, egy 250 méter magas szakadék fölé benyúló acél kilátóról.

dachstein_neu

 

Igazi kuriózum, hogy a Dachstein gleccsert nem csak kívülről csodálhatjuk vagy épp síelhetünk, túrázhatunk rajta, de a belsejébe is besétálhatunk. A felvonó hegyi állomásától csupán néhány percnyi sétára található Jégpalotát szakemberek vájták a gleccserbe, és gondoskodnak róla, hogy évről évre precízen faragott pilléreket, figurákat, termeket találjanak itt a látogatók.

Speciális hang- és fényeffektusok teszik a sétát még hangulatosabbá. A gleccseren felejthetetlen a napfelkelte és a naplemente látványa, amikor a földet szinte vízszintesen érő sugarak rózsaszínűre festik a gleccser felületét.

Előre meghatározott napokon a felvonó üzemidejét úgy alakítják, hogy az érdeklődők feljuthassanak a hegyre megcsodálni ezt az égi jelenséget. A 3000 méter szabadságot az extrém sportolóknak is biztosítják a Dachsteinon. Számos sziklamászó útvonal várja azokat, akiknek az egyszerű túrázás nem jelent elegendő kihívást.

dachstein

 

Mióta a Dachsteint választotta helyszínéül a RedBull X-Alps (a legnehezebb siklóernyős verseny), azóta a siklóernyősöknek szinte kötelező célpont a hegy. A Dachstein gleccser télen 100% hóbiztossággal vonzza a látogatókat és téli sportok űzőit. A változatos pályák mellett az extrémebb élményeket keresők freeride tapasztalatokat is szerezhetnek. A terület megfelelő időjárási viszonyok mellett a nyári hónapokban is síelhető, így aki már nem bírja kivárni a hideget, az nézze meg az aktuális hójelentést és irány a pálya, akár júniusban.