dachsteinwest-abtenau-annaberg-bischofsmütze_1024_tiny

Az Annaberg környéki hegyek csodás túrákra csábítanak. Mind gyakorlott túrázók, mind a néhány órás könnyebb túrára vágyók megtalálják itt a maguk kedvenc útvonalát. Az túraútvonalak rendkívül közérthetően táblázottak az egész ország területén. Figyeljük mindig a kis sárga táblákat, melyeken a túraútvonal jelét, a célpont nevét és távolságát is jelzik. Ezek alapján, akár leírás nélkül is bátran útnak indulhatunk.

Annaberg-Zwieselalmhütte-Gablonzerhütte

Sissi Császárnő egyik kedvenc útvonala. Annabergből a Donnerkogelbahn-nal közel 1500 m magasba juthat, ahonnan rövid sétával a Rottenhofhütte-ben (1390 m) frissülhet fel, ahol a helyi gazdaság által készített tradicionális ételeket is meg lehet kóstolni. A hüttétől a Zwieselalm-ig (1440m) vezet az út, innen már pazar kilátás nyílik a Dachstein gleccser-re. A Gosaukammbahn–nal lehet a Gosausee partjára lejutni, ahol egy séta a tó körül vagy a hűvös vízben egy frissítő fürdő még felejthetetlenebbé teszi a kirándulást. Ugyanezen az útvonalon juthat vissza Annabergbe.
Slide-3
loseggalm

Loseggalm Annaberg

Az 1460 m magasan lévő, 400 éves alpesi kunyhó, az Annaberg felett húzódó jellegzetes formájú, csipkés Bischofmütze lábánál található. Szállodánkból indulva 11,5 km, közepes nehézségű túra 2,5 óra alatt tehető meg. A friss Alpesi levegő mellé a hüttében a helyi biogazda termékeit kóstolhatja meg.
Tipp: A túra lerövidíthető 1 órás gyaloglásra, ha a Mauerreith parkolóig autóval indul neki az útnak.

Stuhlalm Annaberg

A Pommer parkoló a Sporthoteltől 10 perces autózással érhető el. Innen 1-1,5 órás gyalogtúra vezet a Stuhlalmhoz. Az 1465 m magasan fekvő hütte teraszáról pazar kilátás nyílik a Tennengebirge-re, Hochkönig-re és a Gosaukamm közeli csúcsaira. Alpesi ételek és házi sütemények várják a túrázókat.
Tipp: A hüttétől még további kb. 5 perc sétára felejthetetlen élményben lehet részünk, ugyanis hihetetlen közelségből csodálható meg a Dachstein West régió egyik legmagasabb csúcsa, a Bischofsmütze. Nem érdemes kihagyni!
stuhlalm annaberg